Een baantje trekken in het zwembad is een zeer gezonde sport, geschikt voor alle leeftijden. Voor meer informatie KLIK HIER.

Op zoek naar een actief kinderfeest? Kom zwemmen en/of survivallen tijdens je kinderfeest. MEER INFO

Geen zwemdiploma? Dan is een drijfmiddel verplicht. Wij hebben helaas geen gratis een zwemvesten meer te leen. Zwembandjes zijn nog wel te huur voor €2,50 of te koop voor €8,50.

Aqua Mama

Ben je bevallen en wil je weer in beweging komen? Kies dan voor de warme en ontspannen omgeving van het Caribabad. Tijdens de Aqua Mama les werk je op een verantwoorde manier aan je conditie zonder je gewrichten en spieren te belasten.

Wat is het

De Aqua Mama les kan gezien worden als vervolg op het Zwangerschap zwemmen, maar is voornamelijk bedoeld als nieuwe start na de bevalling. Het grote verschil met het Zwangerschap zwemmen is dat je tijdens de Aqua Mama les geen dikke babybuik meer in de weg heb zitten. Dit maakt het eenvoudiger en fijner om je conditie en spierkracht, wat verloren is gegaan tijdens de zwangerschap, na de bevalling weer op te bouwen.

Waarom doen

Het geeft een heerlijk gevoel om na de bevalling weer in beweging te komen. Door vroegtijdig te beginnen met bewegen bouw je weer spierkracht op en verbetert je conditie. Op deze manier kom je ook eerder op een gezond lichaamsgewicht. Je zult tevens merken dat je in het water minder fysieke ongemakken ervaart en je energie zal toenemen. Daarnaast ben je tijdens de Aqua Mama lessen niet alleen actief bezig, maar kan je ook heerlijk ontspannen. Dit heeft positieve gevolgen voor je nachtrust. Ook het sociale contact met andere kersverse moeders is een leuke bijkomstigheid.

Voor wie

Het Aqua Mama is een verantwoorde manier om na de bevalling weer fit te raken. Voor deelname is het van belang dat eventuele wonden goed zijn genezen en je niet meer vloeit. Vanaf 6 weken na de bevalling ben je van harte welkom om mee te doen. Bij een keizersnede geldt een termijn van 9 weken. Cariba raadt je aan om van tevoren aan je arts advies te vragen over deelname.

Tijden

We sporten op maandag in het recreatiebad met een watertemperatuur van 31°C. De les vindt tegelijkertijd met het Zwangerschap zwemmen plaats. Inschrijven voor de lessen is niet nodig. Er geldt een deelnameperiode van maximaal 3 maanden (12 badenkaart), dit om de doorstroming binnen het Aqua Mama te bevorderen. Daarna zijn de deelneemsters van harte welkom bij een andere activiteit in het Caribabad.

Maandag 18:45 – 19:45

Kosten

Losse les  €  5,70
12 badenkaart + eenmalig €5,00 voor pas € 49,00