Op zoek naar een tropische uitdaging? Lees meer.

Heb jij de Cariba app al gedownload? Meer informatie vind je op deze pagina.

Aqua Vitaal

Word je een jaartje ouder, dan herstellen je spieren minder snel en neemt je conditie af. Door echter regelmatig te bewegen blijf je fit. De Aqua Vitaal lessen van Caribabad laten je sporten in het water. Zo voorkom je overbelasting van je spieren en kun je wel profiteren van alle voordelen van beweging

Wat is het

We beginnen de les met 15 minuten “vrije tijd”, waarin je kunt bubbelen in de whirlpools of alvast een baantje kunt trekken. Tijdens een les Aqua Vitaal doen we een variatie van oefeningen in het water, onder begeleiding van een deskundige instructrice. Deelname aan de oefeningen gaat op eigen tempo, want bewegen doe je op een niveau wat bij je past. Dit actieve gedeelte duurt 30 minuten. Ook na afloop van de les is er nog 15 minuten tijd om nog een baantje te trekken of te ontspannen in het zwembad. Aqua Vitaal vindt plaats in het recreatiebad, met een watertemperatuur van 32°C. Ben je wat minder ter been, dan staan onze vrijwilligers klaar om je het water in en uit te helpen. Heb je meer hulp nodig, laat het dan even aan ons weten.

Waarom doen

Beweging is voor iedereen belangrijk, welke leeftijd je ook hebt. Word je wat ouder, dan is er meer kans op blessures of overbelasting. Bij zwemmen en bewegen in water zijn de risico’s op overbelasting van je spieren, gewrichten en pezen echter minimaal. Aqua Vitaal is dus ideaal om fit te blijven! Een leuke bijkomstigheid zijn de sociale contacten: na elke les wordt er een kop koffie of thee gedronken.

Hieronder een impressie van de Aqua Vitaal

Voor wie is het

Aqua Vitaal is een zeer toegankelijke en laagdrempelige sport. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd (al zijn de lessen oorspronkelijk bedoeld voor 50-plussers), zwemvaardigheid of lichamelijke conditie.

Wil je:

  • fit blijven
  • op een leuke manier bewegen;
  • sporten zonder je spieren of gewrichten teveel te belasten;
  • een sociale sport doen?

Doe dan mee met Aqua Vitaal in het Caribabad!

Tijden

We sporten in het recreatiebad, op dinsdag, woensdag en vrijdag. Je kunt altijd starten en je bent vrij om te bepalen wanneer en hoe vaak je mee wilt doen met de lessen.

 Dinsdag  08:45 – 09:45
 09:45 – 10:45
 Woensdag  08:45 – 09:45
 09:45 – 10:45
 Vrijdag  08:45 – 09:45
 09:45 – 10:45

Kosten

Losse les   € 6,50
12 lessenkaart * + eenmalig €5,00 voor pas € 50,00
10 lessenkaart*
+ 10 x koffie
+ eenmalig € 5,00 voor pas € 58,00

* één jaar geldig