Wil je een ontspannen avond doorbrengen in tropische sferen met alleen maar vrouwen? Kom op donderdagavond naar de Women Only in het Caribabad. Voor meer informatie KLIK HIER

Kom naar het Caribabad en glijd van onze interactieve glijbaan! Kies een thema, maak je smashpoints en kijk hoe hard jij heb gegleden. Wie weet behaal jij de hoogste score van de dag!

Het is niet meer mogelijk om onder de zonnebanken te gaan in het Caribabad. Mocht je nog een geldige zonnebankkaart hebben, neem dan contact op met de kassa.

Baby & Peuter zwemmen

Voor je kindje is alles nieuw. Tijdens de speciale uren voor Baby & Peuter zwemmen leren we je kindje al vroeg om zich ontspannen te bewegen. Door het zwemmen worden bovendien het spierstelsel en de ademhalingsorganen versterkt.

Wat is het

Tijdens het Baby & Peuter zwemmen laten we kinderen vanaf 12 weken kennis maken met spelen en bewegen in water. Samen met je kind doe je spetter-, spring-, drijf- en onderwater-oefeningen in water met een temperatuur van 31°C. We creëren een geruststellende omgeving door rustig aan te doen en kinderliedjes te zingen. Je zult merken dat je kind zichzelf zal ontspannen.

Waarom doen

Het zwemmen draagt op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van het kind, zowel op sociaal als lichamelijk vlak:

  • Het versterkt de band tussen de ouder en kind.
  • De ademhalingsorganen van het kind worden versterkt.
  • Het spierstelsel van het kind wordt sterker.
  • Het kind breidt zijn bewegingspatroon uit.
  • Je kind leert contact maken met andere kinderen.

 

Hoe ziet een les er uit

Door onze jarenlange ervaring verloopt het zwemmen voor de kleintjes zo aangenaam mogelijk. We laten je vijf minuten voor aanvang van de les samen het water in gaan, zodat je kindje rustig kan wennen. Vervolgens doen jullie, onder begeleiding van de instructeur/instructrice, gedurende 20 minuten verschillende oefeningen. Na afloop heb je de mogelijkheid om nog 10 minuten zelf samen te oefenen en te spelen.

Hieronder een impressie van het Baby & Peuter zwemmen

Praktische zaken

Als ouder van een kleintje heb je vast praktische vragen. Ook daar hebben we aan gedacht en we voorzien in diverse faciliteiten. Omkleden kan in de wisselcabines of op de aankleedtafels in de zwemzaal. Er zijn babyboxen, waterspeelgoed, peuterstoeltjes en drijfmiddelen waar je gebruik van kunt maken. Heb je meerdere kinderen? Op maandagochtend is er een oppas die gratis op je kinderen past. We verzoeken je om geen kleding op de aankleedtafels te laten liggen, zodat alle ouders er gebruik van kunnen maken. Kinderwagens of buggy’s kun je in de kleedruimten achterlaten.

Diploma

Ook voor Baby & Peuter zwemmen kunnen de kinderen een diploma behalen. In totaal kunnen tijdens de lessen drie teddybeerdiploma’s en vier Cariba-brevetten worden behaald, oplopend in moeilijkheid van de vaardigheden. Het afzwemmen voor de diploma’s vindt vier keer per jaar plaats op dinsdag tussen 17:00 en 19:00 uur.

Overgang naar reguliere zwemles

Na het Baby & Peuter zwemmen kan je kind doorstromen naar de overgangsgroep. De overgangsgroepen zijn voor kinderen uit de Baby & Peuter zwemles die qua leeftijd niet meer in de reguliere groep passen en waarvoor de reguliere zwemlessen nog een stap te hoog zijn. Met de overgangsgroep bevorderen we de doorstroom en worden de kinderen voorbereid op de reguliere zwemles. De instructeur/instructrice bepaalt uiteindelijk of een kind kan instromen naar de reguliere zwemlessen.

Tijden

De lessen voor Baby & Peuter zwemmen zijn ingedeeld op basis van leeftijd. Hieronder staan de verschillende tijden van de zwemlessen.

Maandag 09:00 – 09:30 3 tot 8 mnd
09:30 – 10:00 8 tot 14 mnd
10:00 – 10:30 14 mnd tot 2 jaar
10:30 – 11:00 2 tot 3 jaar
11:00 – 11:30 3 tot 4 jaar
Dinsdag 18:00 – 18:30 Overgangsgroep
Donderdag  09:15 – 09:45 3 tot 9 mnd
  09:45 – 10:15 10 mnd tot 1½ jaar
  10:15 – 10:45 1½ tot 2½ jaar
  10:45 – 11:15 2½ tot 4 jaar

Kosten

Losse les   €   5,70
12 lessenkaart + eenmalig €5,- voor pas € 49,00
Diploma of brevet zwemmen incl. toegang € 12,35

Kosten Overgangsgroep

12 lessenkaart + eenmalig €5,- voor pas € 52,00