Op zoek naar een tropische uitdaging? Lees meer.

Heb jij de Cariba app al gedownload? Meer informatie vind je op deze pagina.

Algemene informatie

Op 27 december 1988 opende subtropisch zwemparadijs Caribabad haar deuren en maakten de eerste bezoekers een plons in het water. Sindsdien is het Caribabad een begrip in de wijde omgeving als het op zwemmen aankomt.

Wie zijn wij

Het Caribabad was in 1988 de opvolger van het Wipmolenbad en de Bliek. Een aangename opvolger gezien de tropische omstandigheden, heerlijke watertemperaturen en uitstekende zwemfaciliteiten. De bezoekers dachten daar ook zo over, want in 1991 verwelkomde het subtropisch zwemparadijs haar 1.000.000ste bezoek(st)er.

In 1992 werd het subtropisch zwemparadijs onderdeel van de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS). De SGS draagt tot op vandaag de verantwoordelijkheid over de exploitatie van het Gorcumse zwembad en de drie sporthallen (Hoefslag, Oosterbliek en van Rappardhal). Onder leiding van de SGS werd het subtropisch zwemparadijs in de daaropvolgende jaren uitgebreid met onder andere de natte horeca, peuterhoek en technische ruimte. In 2009 kwam daar het buitenbad met glijbaan en peuterbaden bij. Een welkome toevoeging aan de accommodatie voor in de zomermaanden.

Naast de recreatieve zwemfaciliteiten biedt het Caribabad nog meer mogelijkheden. Dagelijks worden zwemactiviteiten aangeboden voor jong en oud, die bijdragen aan de zwemvaardigheden, gezondheid en het plezier van de bezoekers. In 2013 maakten de bezoekers alweer 25 jaar gebruik van onze diensten en faciliteiten. Dat men graag een bezoek brengt aan het Caribabad blijkt uit het gegeven, dat de magische grens van 9.000.000 bezoekers in september 2016 werd overschreden.

Bezoekersaantallen

Caribabad leeft voor haar bezoekers. Onze medewerkers werken hard om onze bezoekers een plezierig, veilig en hygiënisch bezoek te garanderen. In de onderstaande tabel zie je het totaal aantal bezoekers in de afgelopen jaren.

2018 2019 2020 2021
2022
290.118 297.589 154.830* 132.951* 259.439
bezoekers bezoekers bezoekers bezoekers bezoekers

* Er zijn diverse coronasluitingen geweest.

Verenigingen en Stichtingen in het Caribabad

Verschillende verenigingen en stichtingen sporten in ons zwembad. Hieronder vind je een overzicht met onze vaste huurders en de bijbehorende websites.

De Biesboschzwemmers www.b-b.z.nl
Duikvereniging OSCG www.oscg.nl
NOVOS www.stichting-novos.nl
Polo -en zwemclub PCG www.delingepcg.nl
Vereniging Gehandicapten website ontbreekt

Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties

Het kantoor van de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties is gevestigd in het Caribabad.
Het bezoekadres is:

Bataafsekade 8
4204 AX Gorinchem
T. 0183 -623911

Voor meer informatie over de stichting of voor het reserveren van een sporthal, neem een kijk op:

www.sporthalgorinchem.nl