Op zoek naar een tropische uitdaging? Lees meer.

Heb jij de Cariba app al gedownload? Meer informatie vind je op deze pagina.

Banen zwemmen

Een baantje trekken in het zwembad is een zeer gezonde sport, geschikt voor alle leeftijden. Het wedstrijdbad van Caribabad is natuurlijk ook geopend voor het uitoefenen van deze sport.

Met een afmeting van 15 bij 25 meter kun je flink wat meters maken. Op vaste tijden is ons wedstrijdbad gereserveerd voor banen zwemmen en dames zwemmen.

Waarom doen

Zwemmen is intensief, je verbrand razendsnel calorieën, verbetert je conditie en maakt je (pijnlijke) spieren soepel. Hoe het komt dat zwemmen zo gezond is? In het water ontspannen je spieren en kun je soepel bewegen. Het risico op overbelasting van je spieren is minimaal, omdat de bewegingen minder van je spieren eisen dan bij sporten op het droge. Zwemmen is een duursport en dus ideaal als je conditie op wilt bouwen en vet wilt verbranden. Je zult merken dat je ademcapaciteit toeneemt. Veel mensen vinden banen zwemmen bovendien geestelijk ontspannend.

Voor wie is het

Wat je leeftijd of conditie ook is, je kunt elk moment beginnen met banen zwemmen. Of je nu zwemt voor je plezier en ontspanning of dat conditietraining en progressie je doel is; iedereen is welkom. Zwemmen is een aanrader voor mensen met stress, stijve spieren, reuma, RSI- of rugklachten. De ontspanning van zwemmen kan je klachten verlichten. Banen zwemmen onder de 18 jaar alleen toegestaan met een zwemdiploma.

Dames zwemmen

Voor vrouwen die liever willen zwemmen zonder de aanwezigheid van mannen organiseren we het dames zwemmen. Twee dagen per week reserveren we een uur in het wedstrijdbad speciaal voor vrouwen. De insteek van dit banen zwemmen is verder gelijk aan de reguliere uren: zwemmen op eigen tempo en geschikt voor alle leeftijden.

Tijden

Het wedstrijdbad is op vaste tijden gereserveerd voor banen zwemmen. Kom je regelmatig zwemmen, profiteer dan van het voordeel van de 10 badenkaart.
LET OP: Tijdens de vakantieperioden gelden andere openingstijden.

Banen zwemmen

Klik hier voor de actuele openingstijden. Scrol naar het kopje banenzwemmen.

Dames zwemmen

Woensdag 19:00 – 20:00
Donderdag 13:00 – 14:00

Kosten

Entree jeugd t/m 15 jaar en 65+ € 3,70
Entree volwassenen € 4,30
10 badenkaart jeugd t/m 15 jaar en 65+* + eenmalig € 5,00 voor pas € 33,30
10 badenkaart volwassenen* + eenmalig € 5,00 voor pas € 38,70
25 badenkaart jeugd t/m 15 jaar en 65+* + eenmalig € 5,00 voor pas € 81,40
25 badenkaart volwassenen* + eenmalig € 5,00 voor pas € 94,60

én jaar geldig