Op zoek naar een tropische uitdaging? Lees meer.

Heb jij de Cariba app al gedownload? Meer informatie vind je op deze pagina.

Aquajoggen

Wil je graag op een leuke manier bewegen en daar snel resultaat van zien? Dan is Aquajoggen iets voor jou!

Deze sport komt origineel uit de Verenigde Staten en is ontwikkeld door een oorlogsveteraan, die ontdekte dat je door Aquajoggen verbazingwekkend snel hersteld van blessures. Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor Aquajoggen om fit te blijven.

Wat is het

Aquajoggen is letterlijk ‘waterlopen’, maar bij Caribabad maken we er wat meer van. Onder begeleiding van onze ervaren instructrices doe je diverse oefeningen in het water die verschillende spiergroepen trainen en versterken. Zo besteden we aandacht aan buik, benen, billen, rug, schouders en armen. Tijdens Aquajoggen activeer je je spieren op een unieke manier: je draagt een Wet-Belt, die ervoor zorgt dat je beter kunt blijven drijven. De Wet-Belt houdt je in een verticale positie; zo kun je de oefeningen op de juiste manier uitoefenen, terwijl het hoofd boven water blijft.

Waarom doen

Met 30 minuten Aquajoggen verbrand je net zoveel als met 90 minuten hardlopen. En omdat je in het water sport en als het ware zweeft, zijn de risico’s op overbelasting van je spieren, gewrichten en pezen minimaal. Een ander voordeel is dat de hart-, long- en vaatfuncties sterker worden verbeterd met bewegen in het water dan met sporten ‘op het droge’.

Hieronder een impressie van het Aquajoggen

Voor wie is het

Aquajoggen is een zeer toegankelijke en laagdrempelige sport. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, zwemvaardigheid of lichamelijke conditie. Alle deelnemers beoefenen de activiteit op hun eigen niveau.

Wil je:

  • je conditie verbeteren;
  • je lichaamsgewicht verminderen;
  • revalideren van blessures;
  • op een leuke manier bewegen;
  • in korte tijd een hoog energieverbruik realiseren?

Doe dan mee met aquajoggen in het Caribabad!

Tijden

We sporten in het wedstrijdbad, op dinsdag en vrijdag. Je bent vrij om te bepalen wanneer en hoe vaak je mee wilt doen met de lessen. De benodigde Wet-Belt hebben wij voor je klaar liggen, deze hoef je dus niet aan te schaffen.

Dinsdag 10:00 – 11:00
Vrijdag 10:00 – 11:00

Kosten

Losse les   € 6,50
Aquapas,12 lessen
één jaar geldig
+ eenmalig €5,00 voor pas € 60,00