Op zoek naar een tropische uitdaging? Lees meer.

Heb jij de Cariba app al gedownload? Meer informatie vind je op deze pagina.

Updates corona nieuws

Update donderdag 28 mei

Op 2 juni gaan we van start met ons Corona rooster. Een aantal activiteiten starten nog niet op, vele ook wel. Vooraf reserveren is verplicht, gezien we een beperkt aantal plekken beschikbaar hebben. We hopen jullie snel allemaal weer te zien!


Update vrijdag 22 mei

Op dinsdag 2 juni gaan we eindelijk weer open! Wat fijn dat we weer zwem fans kunnen ontvangen. Ook de zwemlessen gaan weer van start. We hebben alle zwemlesouders op diverse manieren geprobeerd te bereiken. We hopen dat iedereen op de hoogte is. Gezien we de groepen hebben moeten verkleinen en meer water beschikbaar hebben moeten stellen, kunnen niet alle groepen en activiteiten starten en zullen sommige zwemleskinderen op een andere tijd zitten. We hebben zo’n 700 kinderen moeten verdelen, het was een enorme klus, maar het is gelukt! Kun je nu echt niet op de voorgestelde tijd, neem dan even voor 27 mei 13:00 contact met ons op, dan kijken we samen naar een oplossing. Meer informatie vind je op de deze pagina.


Update maandag 11 mei

Wij krijgen veel vragen binnen van onze fans wanneer we open gaan. Er stond vandaag zelfs iemand met een badhanddoek op de stoep. Wij hebben echt nog wat meer voorbereidingstijd nodig voordat we de deuren weer kunnen openen. Ook wij waren enigszins verrast vorige week toen we op de website van het RIVM lazen dat binnenzwembaden open mogen. Aangezien de binnenzwembaden tijdens de persconferentie niet werden genoemd. Maar daarmee is nog niet gezegd, dat we maandag, 11 mei gelijk al onze deuren konden openen. Het moet veilig en verantwoord, onze gezondheid gaat boven alles.

Natuurlijk zijn we heel erg blij dat er meer mogelijkheden komen en dat we weer mensen mogen ontvangen. Maar hier hebben we echt wat meer tijd voor nodig. Er maken vele diverse doelgroepen gebruik van ons zwembad. Ieder uurtje is normaal gesproken bezet, iedere dag van de week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Men komt zwemlessen, banen zwemmen, zwangerschapzwemmen, zwemmen voor ouderen, zwemmen voor baby’s, therapie zwemmen, aquajoggen, bootcampen, aquarobicen, waterpoloën, duiken etc. Soms in hele grote groepen tegelijk. Om even een voorbeeld te geven in de laatste week van februari (voorjaarsvakantie) hadden wij zo’n 14.000 bezoekers. Jullie begrijpen het vast, er ligt een schone taak voor ons om al onze doelgroepen te kunnen bedienen de komende tijd.

Afgelopen vrijdag ontvingen wij het protocol verantwoord zwemmen 1.0. Diezelfde dag volgde nog protocol 1.1. Er waren alweer diverse wijzigingen aangebracht. Uiteraard hebben we de laatste weken ook zelf uitgebreid nagedacht over hoe we open kunnen met inachtneming van de geldende hygiëne regels. Voordat we opengaan dient de veiligheidsraad ons protocol goed te keuren en dan kunnen wij pas van start.

De afgelopen weken zijn wij flink aan het klussen geslagen. We wilde deze bijzondere tijd zo goed mogelijk benutten. Ook hebben wij de verwarming van onze baden omlaag gezet. Wij vonden het erg zonde om onze baden te verwarmen, gezien ze niet gebruikt werden. Het opwarmen van de baden heeft echt ook wel even de tijd nodig.

Kortom de komende 3 weken kunnen jullie je zwem tas nog even in de kast laten liggen. Wij hopen op 1 juni open te kunnen. Tussendoor houden we jullie uiteraard op de hoogte! Houd onze Facebook en Instagram in de gaten, hier posten we regelmatig foto’s en updates. We hopen iedereen snel weer op een veilige en verantwoorde manier te mogen ontvangen!


Update vrijdag 17 april

De verveling zorgt voor veel creativiteit bij onze zweminstructeurs. Kennen jullie onze zwemles dieren nog? Zo hebben we Daan de Caribaan, Fanny de flamingo en Kay de Kikker. Ken jij ze allemaal? Juf Maaike tekende een leuk zoekplaatje. Kun jij alle verschillen vinden? Zoek de verschillen.


Update vrijdag 10 april

Het paasweekend staat voor de deur. Wij wensen iedereen een hele fijne pasen! Helaas zijn wij nog steeds gesloten. Dit jaar geen eieren duiken of zoeken. Juf Laura bedacht een leuk paaseierenzoekzwemlesspel. Heel veel plezier ermee!


Update maandag 30 maart

Week 3 van onze sluiting. Onze instructeurs beginnen zich te vervelen. En daar worden sommige heel creatief van. Juf Maaike bedacht een zwemles ganzenbord. Leuk om met de kinderen te doen en zo oefenen ze stiekem ook nog voor de zwemles. Je vindt het bordspel hier.


Update maandag 23 maart

Het kabinet heeft vandaag aanvullende maatregelen genomen in de strijd met het coronavirus. Tot 1 juni zijn bijeenkomsten met meer dan 3 personen verboden, ook wij zullen ons hieraan moeten houden. Voor onze accommodaties betekent dit dat wij gesloten zullen blijven tot 1 juni. Wij hebben leuke zwemlesvideo’s gemaakt zodat kinderen thuis nog een beetje kunnen blijven oefenen. Volg ons op Facebook en Instagram.


Update maandag 16 maart 10:00

Het kabinet heeft verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus genomen. Scholen, kinderopvangcentra, de horeca, maar ook sportclubs moeten gesloten blijven. Ook het Caribabad zal tot en met 6 april niet geopend zijn. We zullen alle ontwikkelingen op de voet blijven volgen. Voor nu is het belangrijk om de gezondheidsadviezen van het RIVM op te volgen. Hou vol iedereen! En hopelijk zien we jullie snel weer in goede gezondheid!


Update vrijdag 13 maart 10:00

We sluiten het Caribabad vanaf vrijdag 13 maart 12:00 uur voor alle activiteiten, in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart. Dit doen wij naar aanleiding van landelijk beleid en op aanbevelen van het RIVM. We kunnen niet garanderen dat de activiteiten die wij in het zwembad houden, met minder dan honderd personen zullen plaatsvinden. Ook willen we één lijn trekken. Al onze activiteiten, ook de zwemlessen, zijn tot en met 31 maart afgelast. De geldigheid van alle leskaarten zal worden verlengd.


Update maandag 9 maart

Waar kunnen bezoekers van het zwembad of sportaccommodaties op letten:

  • Let op een juiste hygiëne – grondig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.
  • Schud geen handen meer en wijs elkaar hier op.
  • Als het vermoeden bestaat dat men besmet is met het coronavirus of er is contact geweest met een besmet persoon? Neem dan telefonisch contact op met de huisarts. Indien de huisarts denkt dat er een risico is dan wordt men verzocht niet in het openbaar te verschijnen, dus ook niet in het zwembad of sportaccommodatie, totdat meer bekend is.

Corona en zwemmen
Tot nu toe is er weinig specifiek bekend over zwemmen en het coronavirus. Het RIVM raadt aan om mensen die klachten hebben die passen bij het coronavirus en in een risicogebied zijn geweest of in contact zijn geweest met besmette mensen, contact op te nemen met de huisarts die vervolgens bepaalt of een test moet worden afgenomen. Indien de test positief is, treedt het protocol in: isolatie en contactenonderzoek. Bij een vermoeden op een besmetting, moet je om verspreiding te voorkomen niet naar het zwembad komen. Voor Brabanders geldt dat zij met verkoudheidsklachten of koorts thuis moeten blijven en dus ook niet naar het zwembad mogen komen. En net als bij de griep geldt ook nu dat je met griepverschijnselen vanwege je eigen gezondheid natuurlijk nooit moet zwemmen. Bron ZBB

Vragen met betrekking tot de zwemlessen

Gaan de zwemlessen door?
Ja, de zwemlessen gaan door.

Mijn kind hoest en is verkouden, kan het naar zwemles komen?
Nee, houd uw kind thuis om uit te zieken.

Wordt de les vergoed als ik mijn kind thuis houd vanwege een mogelijk risico?
Wij hanteren vooralsnog de standaard procedure. Zoals eerder benoemd volgen wij de ontwikkelingen op de voet, indien nodig passen wij ons beleid aan.