Op de hoogte blijven van het laatste cariba nieuws? Download de sportcom app. Meer informatie.

Thuis oefenen voor de zwemles? Juf Maaike bedacht een leuk bordspel. Meer informatie.

In verband met het coronavirus vragen wij je de hygiënemaatregelen van de RIVM op te volgen. Lees verder.

Updates corona nieuws

Update maandag 30 maart

Week 3 van onze sluiting. Onze instructeurs beginnen zich te vervelen. En daar worden sommige heel creatief van. Juf Maaike bedacht een zwemles ganzenbord. Leuk om met de kinderen te doen en zo oefenen ze stiekem ook nog voor de zwemles. Je vindt het bordspel hier.


Update maandag 23 maart

Het kabinet heeft vandaag aanvullende maatregelen genomen in de strijd met het coronavirus. Tot 1 juni zijn bijeenkomsten met meer dan 3 personen verboden, ook wij zullen ons hieraan moeten houden. Voor onze accommodaties betekent dit dat wij gesloten zullen blijven tot 1 juni. Wij hebben leuke zwemlesvideo’s gemaakt zodat kinderen thuis nog een beetje kunnen blijven oefenen. Volg ons op Facebook en Instagram.


Update maandag 16 maart 10:00

Het kabinet heeft verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus genomen. Scholen, kinderopvangcentra, de horeca, maar ook sportclubs moeten gesloten blijven. Ook het Caribabad zal tot en met 6 april niet geopend zijn. We zullen alle ontwikkelingen op de voet blijven volgen. Voor nu is het belangrijk om de gezondheidsadviezen van het RIVM op te volgen. Hou vol iedereen! En hopelijk zien we jullie snel weer in goede gezondheid!


Update vrijdag 13 maart 10:00

We sluiten het Caribabad vanaf vrijdag 13 maart 12:00 uur voor alle activiteiten, in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart. Dit doen wij naar aanleiding van landelijk beleid en op aanbevelen van het RIVM. We kunnen niet garanderen dat de activiteiten die wij in het zwembad houden, met minder dan honderd personen zullen plaatsvinden. Ook willen we één lijn trekken. Al onze activiteiten, ook de zwemlessen, zijn tot en met 31 maart afgelast. De geldigheid van alle leskaarten zal worden verlengd.


Update maandag 9 maart

Waar kunnen bezoekers van het zwembad of sportaccommodaties op letten:

  • Let op een juiste hygiëne – grondig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.
  • Schud geen handen meer en wijs elkaar hier op.
  • Als het vermoeden bestaat dat men besmet is met het coronavirus of er is contact geweest met een besmet persoon? Neem dan telefonisch contact op met de huisarts. Indien de huisarts denkt dat er een risico is dan wordt men verzocht niet in het openbaar te verschijnen, dus ook niet in het zwembad of sportaccommodatie, totdat meer bekend is.

Corona en zwemmen
Tot nu toe is er weinig specifiek bekend over zwemmen en het coronavirus. Het RIVM raadt aan om mensen die klachten hebben die passen bij het coronavirus en in een risicogebied zijn geweest of in contact zijn geweest met besmette mensen, contact op te nemen met de huisarts die vervolgens bepaalt of een test moet worden afgenomen. Indien de test positief is, treedt het protocol in: isolatie en contactenonderzoek. Bij een vermoeden op een besmetting, moet je om verspreiding te voorkomen niet naar het zwembad komen. Voor Brabanders geldt dat zij met verkoudheidsklachten of koorts thuis moeten blijven en dus ook niet naar het zwembad mogen komen. En net als bij de griep geldt ook nu dat je met griepverschijnselen vanwege je eigen gezondheid natuurlijk nooit moet zwemmen. Bron ZBB

Vragen met betrekking tot de zwemlessen

Gaan de zwemlessen door?
Ja, de zwemlessen gaan door.

Mijn kind hoest en is verkouden, kan het naar zwemles komen?
Nee, houd uw kind thuis om uit te zieken.

Wordt de les vergoed als ik mijn kind thuis houd vanwege een mogelijk risico?
Wij hanteren vooralsnog de standaard procedure. Zoals eerder benoemd volgen wij de ontwikkelingen op de voet, indien nodig passen wij ons beleid aan.